Minister van Cutuur

ík ben de minister van Cultuur en men moet de dialoog met míj aangaan. Ik lees het regeerakkoord zoals het er staat. Ik hoef de logica achter elke zin niet te weten. Dat biedt een grote vrijheid. Misschien wel meer dan wanneer je alles van a tot z mee onderhandeld hebt."
Sven Gatz in De Standaard

En verder:

De Standaard: "De cultuurbudgetten van de provincies gaan naar Vlaanderen en worden dan opnieuw verdeeld. In het regeerakkoord staat nergens waarvoor het daarna kan gebruikt worden. Misschien wel voor asfalt. Behoudt het cultuurgeld van de provincies nadien een culturele bestemming?"
Sven Gatz: "De discussie daarover gaat straks beginnen. Ik heb ondertussen geleerd van de onderhandelaars dat de tekst zo gelezen moet worden. Het is nog bikkelen om het zover te krijgen. Maar het uitgangspunt is ja, dus het eindpunt moet ook ja zijn."

De Standaard: "Bij de zesde staatshervorming is ook het beheer van de federale wetenschappelijke instellingen besproken, zoals dat van het Jubelpark en het Museum voor Schone Kunsten van Brussel. Is het wenselijk dat de Vlaamse Gemeenschap daar medezeggenschap in krijgt?"
Sven Gatz: (ferm) "Ja. Dat denk ik wel."

Reacties

Populaire posts